Tumori ale pielii?

Cancerul de piele, ca și alte forme de cancer, se declanșează la nivelul celulelor. În mod normal, celulele din corpul uman cresc și se divid, pentru a forma noi celule, de care organismul are nevoie. Când celulele îmbătrânesc sau se deteriorează, mor și altele le iau locul. Uneori, însă, apar celule de care organismul nu are nevoie sau unele îmbătrânite (bolnave) nu mor, ci formează tumori (mase de țesut bolnave/inutile).

Aceste țesuturi în exces, pe piele, pot fi benigne (ne-canceroase) sau maligne (canceroase). Cele benigne (cum ar fi alunițele) sunt rareori o amenințare pentru viață. În general, pot fi îndepărtate, nu cresc la loc și nu invadează țesuturile din jurul lor. Cele maligne (cum ar fi melanomul, cancerul cu celule bazale sau cancerul cu celule scuamoase) pot fi o amenințare pentru viață și, de multe ori, chiar dacă sunt îndepărate, cresc din nou, pot afecta țesuturile sau organele din jur și se pot răspândi în alte părți ale corpului.

Principalele cauze ale cancerului de piele

  • moștenirea genetică;
  • expunerea la radiații ultraviolete fără protecție solară;
  • folosirea solarului;
  • arsurile solare;
  • traumatismele repetate la nivelul pielii, de-a lungul unei perioade mai lungi, în zone precum fața și nasul, urechile, ceafa sau zona cu chelie, de pe scalp. 

Din fericire, cancerele de piele sunt aproape întotdeauna vindecabile, dacă sunt detectate și tratate din timp. Și dacă vă luați câteva măsuri de prevenție: evitarea expunerii excesive la soare, mai ales între orele 10.00 – 16.00, folosirea repetată a cremelor de protecție, evitarea solarului și a lămpilor de bronzare artificială. 

Produse recomandate:


No Thoughts on Tumori ale pielii?

Leave A Comment